Realisatie van een stabiel WiFi netwerk bij Alfavet

okt 2, 2021

Voor de nieuwe praktijk van Alfavet was er nood aan een stabiel wifi netwerk met tevens een groot bereik gezien de omvang van het gebouw.
Om het netwerk op te zetten werd gebruik gemaakt van een TP-Link OC200 Omada Cloud Controller. Met dit toestel kan u uw complete netwerk centraal beheren via de cloud. Eveneens het bekijken van realtime statistieken of een grafische analyse van al het netwerkverkeer is mogelijk en nog veel meer. Het voordeel bij het gebruik van zo’n controller is dat je maar eenmalig je wifi netwerk dient te op te zetten en de configuratie wordt automatisch doorgestuurd naar alle aangesloten access points.

Voor voldoende dekking werden 4 x TP-Link Omada EAP245 voorzien. Deze bevat de Wireless AC (Wifi 5), Wireless G (Wifi 3), Wireless N (Wifi 4) standaarden en biedt een snelheid van 1300 Mbit/s aan op 5Ghz netwerken en 450 Mbit/s op 2,4Ghz netwerken. Deze access point bevat tevens een interne omnidirectionele antenne voor een stabiele verbinding. De nieuwste firmware biedt momenteel ook mesh ondersteuning aan. Op deze manier kunnen verschillende access points draadloos verbonden worden met elkaar, zonder hiervoor een bekabelde verbinding te plaatsen (er dient wel centraal een access point geplaatst te worden dewelke bekabeld is. De andere access points kunnen dan draadloos met deze access point verbonden worden. Er wordt dan ook aangeraden van eventueel meerdere access points te plaatsen om de dekking zo stabiel en groot mogelijk te maken).

Share This