HP terugroepingsactie notebookbatterijen

mrt 10, 2019

Klanten met een HP notebook lezen best dit bericht en controleren of hun notebookbatterij in de lijst voorkomt.

Vervangende batterijen die zijn geleverd als onderdeel van het in januari 2018 aangekondigde programma vallen NIET onder deze uitbreiding. Als u de batterij al via het programma hebt vervangen, hoeft u verder niets te doen.

HP neemt de veiligheid van haar producten en het leveren van een uitstekende klantervaring serieus. U ontvangt deze kennisgeving omdat HP een uitbreiding van zijn wereldwijd vrijwillig veiligheidsprogramma voor de terugroeping en vervanging heeft aangekondigd voor bepaalde batterijen van notebookcomputers en mobiele werkstations, dat in januari 2018 werd aangekondigd.

De uitbreiding van het oorspronkelijke programma is als volgt:

 • Er zijn mogelijk extra batterijen geleverd met dezelfde notebooks en werkstations die in aanmerking kwamen voor het oorspronkelijke programma.
 • Inclusief HP ProBooks (4xx G4 en G5), HP ENVY 15 en Mobile Thin Clients (HP mt20, HP mt21 en HP mt31) die mogelijk gebruik maken van batterijen die in aanmerking komen voor de uitbreiding van het programma.

De batterijen die mogelijk in aanmerking komen, zijn mogelijk van december 2015 tot april 2018 met bepaalde HP-notebooks en mobiele werkstations over de hele wereld verkocht. Deze batterijen werden vanaf december 2015 tot en met december 2018 ook verkocht als accessoires of geleverd als vervanging via HP of een erkende HP serviceprovider.

 • De volgende producten zijn mogelijk geleverd met in aanmerking komende batterijen:
  • HP ProBook: 64x G2- en G3-serie, 65x G2- en G3-serie, 4xx G4 (430, 440, 450, 455 en 470)
  • HP x360 310 G2
  • HP ENVY M6
  • HP Pavilion x360
  • HP 11 Notebook PC
  • HP ZBook: 17 G3, 17 G4, Studio G3
 • De volgende producten zijn compatibel met, maar werden niet samen geleverd met in aanmerking komende batterijen. Klanten kunnen een batterij als accessoire hebben gekocht of een vervangende batterij hebben ontvangen via diensten die in aanmerking komen voor de terugroepactie:
  • HP ProBook: 4xx G5 (430, 440, 450, 455 en 470)
  • HP ZBook Studio G4
  • HP ENVY 15
  • HP Mobile Thin Clients: HP mt20, mt21, mt31

De batterijen kunnen oververhit raken en brand- en verbrandingsgevaar opleveren voor klanten. Het is essentieel dat u de batterij controleert of opnieuw controleert ook als u dit al hebt gedaan en te horen hebt gekregen dat dit product niet betrokken is .

Opmerking: Als u uw batterij al hebt vervangen via het in januari 2018 aangekondigde programma, hoeft u uw batterij NIET opnieuw te controleren.

Om te controleren of de batterij van uw systeem in aanmerking komt, gaat u zo snel mogelijk naar de HP-website voor batterijterugroeping op www.hp.com/go/batteryprogram2018. Er is een validatiehulpmiddel waarmee u snel uw batterij kunt controleren.

HP heeft een BIOS-update vrijgegeven voor klanten van wie de batterijen in aanmerking komen voor de uitbreiding van dit programma waarmee de batterij in de “Batterijveiligheidsmodus” wordt geplaatst. Als de validatie aangeeft dat uw batterij in aanmerking komt, moet u onmiddellijk stoppen de batterij te gebruiken door deze in de Batterijveiligheidsmodus te plaatsen. Bezoek de HP-website voor batterijterugroeping op   voor informatie over de BIOS­update. Zodra de batterij in de Veiligheidsmodus is geplaatst, kunt u uw notebook of mobiele werkstation veilig blijven gebruiken door deze aan te sluiten op een HP-voedingsadapter.

Veel van deze batterijen zijn ingebouwd in het systeem, hetgeen betekent dat ze niet door de klant kunnen worden vervangen. U moet deze niet zelf verwijderen. HP biedt kosteloze vervanging van de batterij door een gecertificeerd technicus aan voor alle in aanmerking komende batterijen. Om te bepalen hoe u de vervangende batterij wilt ontvangen, gaat u naar  https://batteryprogram687.ext.hp.com/nl-NL/

Als uit het validatieproces blijkt dat uw batterij niet in aanmerking komt, kunt u het systeem blijven gebruiken en is een vervanging niet nodig.

Lees meer: https://batteryprogram687.ext.hp.com/nl-NL/

Share This